I denne artikkelen vil jeg skrive om e-handel og dropshipping som et alternativ for å tjene penger på nettstedet ditt, og på slutten vil jeg komme med et tips om to fantastiske e-commerce tema i WordPress som jeg har vurdert og testet.

I de tidligere artiklene under temaet inntekter på nett fokuserte jeg på affiliate som en metode å tjene penger på. Dette gjøres i hovedsak ved å ha klikk-annonser på nettstedet ditt som fører leseren til leverandørens side, og hvor man så får en liten % av salget. Et annet alternativ jeg beskrev var å sette opp en nettbutikk fra eksempelvis Amazon, hvor du også får en % andel av eventuelle salg. Se gjerne butikken min på denne siden.

e-handel

En annen måte er selvsagt «vanlig» e-handel via nettstedet ditt. Dette kan gjøres på flere forskjellige måter, med ulik risiko selvsagt. Den mest vanlige, iallefall i Norge, er å tilby produkter fra eget varelager, men vi begynner nå å komme inn på andre markeder også som utgjør en mindre risiko, eksempelvis dropshipping.

Dropshipping

Dropshipping er en forretningsmodell der du er bindeleddet mellom leverandør og kjøper. Din oppgave blir å skaffe kjøpere, og du velger selv prisen på det du selger. Med andre ord en måte å selge på som ikke innebærer et stort varelager.

Utfordringen med droppshipping til Norge er tollgrensen på kr 350,- inkl. frakt og forsikringer. Denne grensen ble hevet fra kr 200,- i 2014, men som Din Side skriver i denne artikkelen er vel denne økningen mer som en god vits å regne. Når det er sagt, finnes det selvsagt produkter som kan selges slik i Norge også, eksempelvis bøker som er tollfrie. Andre ting er jo forskjellige typer av nedlastinger. I butikken min kan du bestille diverse artige dingser, bøker, og laste ned musikk og fra Amazon. Sammenlignet med priser i Norge kommer man ofte veldig godt ut.

Dersom man likevel skulle satse på dropshipping er det noen ting du kan tenke på som kan gi større muligheter for å lykkes.

 • Selv om du bor i Norge, finnes det nesten ingen grenser til hvilket land du kan selge til. Du kan importere varer fra hvor som helst, og selge de til hvor som helst (med unntak av noen få byråkratiske regimer). Varen trenger jo ikke å ta turen via Norge, og dermed er tollgrensen vår blitt uviktig i denne sammenheng.
 • Du trenger en enkel og brukervennlig e-handels løsning.
 • Du trenger selvsagt seriøse leverandører, og ikke minst kunder. Her trenger du mest sannsynlig hjelp dersom du ikke allerede har et stort kontaktnettverk. Tjenesten Salehoo kan hjelpe deg med dette, her finner du en god oversikt over mulige leverandører og nettverk for å finne kunderelasjoner. Denne tjenesten betaler du $67,- i året for, men de har en 60 dagers pengene tilbakegaranti, så om du ønsker å prøve er det fritt frem.
 • Du må ha en formening om hva du ønsker å selge selvsagt, men undrenes tid er ikke forbi Salehoo kan gi deg ideer her også.
 • Og sist men ikke minst, du trenger tid til arbeidet. Først et par kvelder til å sette deg inn i hvordan dette fungerer i praksis, og ikke minst tid til å gjennomføre. Penger kommer jo ikke helt av seg selv, og resultatene avhenger selvfølgelig av hvor mye du jobber. Det beste er jo at du bestemmer helt selv når du skal jobbe og hvor mye du skal legge ned i dette.

e-handelsløsning

En av tingene for å lykkes er å ha et bra e-handels tema for WordPress. Siden du er på dette nettstedet, går jeg elegant ut fra at du benytter WordPress. De forskjellige temaene er bygget opp på forskjellig måte, så som WooCommerce, WP e-Commerce, Cart66, Shopify osv. så det er nok å velge blant. Her vil jeg gi deg et godt tips om et par slike tema som jeg mener er meget bra, og som jeg etter en grundig vurdering bestemte meg for å teste ut.

Noen kriterier jeg har satt, spørsmål jeg har stilt for temaene jeg anbefaler er;

 • I april 2015 bestemte Google seg for å diskriminere alle nettsteder som ikke er mobiltilpasset. Derfor er temaene jeg anbefaler her responsiv temaer som fungerer like bra på nettbrett og telefon som på PC.
 • Søkemotoroptimaliserte tema er absolutt å foretrekke, så dette må være hensyntatt
 • Hvordan er sikkerheten ivaretatt for temaet?
 • Norsk oversettelse er jo helt ok, så dette har jeg satt som et kriteria.
 • Temaer som oppdateres regelmessig, er gjerne temaer av god kvalitet, fordi utvikleren sørger for å forbedre temaet.
 • Temaet bør være populært, med andre ord lastet ned mange ganger.
 • Tilbakemeldinger og høy rating er viktig.
 • Dersom det finnes både som betalbart og gratis har man mulighet til å sjekke før man kjøper.
 • Det siste kriteriet jeg har satt er at det er har Woocommerce support. Det er selvsagt helt opp til deg om dette er viktig, eller om du eventuelt ønsker en annen som WP e-Commerce, Cart66, Shopify eller lignende.

Anbefalte temaer

Flatsome | Responsive WooCommerce Theme

Flatsome - ecommerce

Det første temaet jeg anbefaler er et tema som heter Flatsome. Dette er lastet ned over 20 000 ganger hos Themforest, og har en snittkarakter på 4,8 (av 5) fra over 1 700 tilbakemeldinger. Jeg testet versjon 2.7 av dette temaet som kom ut 24.September, men siden den gang er temaet oppdatert flere ganger, så versjonen som gjelder nå, og kom ut 15. November, er 2.7.6.

Jeg fulgte installasjonsveildeningen fra support siden, og dette gikk helt knirkefritt.

Temaet er selvsagt laget for mobil og nettbrett, og kommer også med Norsk oversettelse. Det er også inkludert en demo butikk, så man er oppe og kan vurdere løsningen på no time. En annen funksjonalitet jeg likte, var Drag and Drop muligheten når du bygger sidene dine. Temaet er selvsagt også søkemotoroptimalisert, og fungerer utmerket sammen med Yoast SEO programtillegget jeg har installert.

Ønsker du å se nærmere på dette temaet selv, kan du finne det her

GoodStore – WooCommerce Theme

goodshop - ecommerce

Det andre temaet jeg vurderte som interessant nok til å teste heter GoodStore, er lastet ned 2 600 ganger og har en snittkarakter på 4.66 (av 5) fra 466 tilbakemeldinger. Som du ser har dette temaet betraktelig mye mindre nedlastninger og tilbakemeldinger, men etter å ha gått gjennom de andre kriteriene mine fant jeg ut at det var verdt en test. Dette baserte jeg i tillegg på at utvikler av temaet er jawtemplates, som har en mengde andre temaer ute som har meget bra tilbakemeldinger.

Også her er det bra dokumentasjon som gjorde installasjonen rimelig enkel.

Med unntak av Drag & Drop funksjonaliteten, har dette temaet de samme fordeler som Flatsome, men i tillegg gir de deg en mengde forhåndsdefinerte maler som du kan begynne med, og tilpasse etter eget ønske. Dette gir deg en head start for butikken din.

Ønsker du å se nærmere på dette temaet selv, kan du finne det her

Valgets kval.

Nå hadde jeg håpet å kunne anbefale det ene temaet her fremfor det andre, men jeg sliter faktisk med valget selv. Skal jeg velge drag & drop fra Flatsome, eller de forhåndsdefinerte malene, samt at det er flere muligheter for tilpasninger bygget inn i Goodstore temaet?

Per nå har jeg dessverre ikke kommet til noen konklusjon når det gjelder disse to, men sammenlignet med andre temaer jeg har vurdert er begge noe av det beste jeg har sett. Så dermed vil nok valget være smak og behag for den enkelte av oss når man eventuelt skal velge mellom disse.

Jeg vil i en kommende artikkel beskrive i detalj hvordan du setter opp en egen nettbutikk, så stikk gjerne innom igjen om en stund for å sjekke ut dette, eller abonner på feeden min så ser du når artikkelen kommer.