Applikasjonsutvikling for mobile enheter

Nå foreslår jeg at vi utvider horisonten litt og ser på en helt annen måte å tjene penger på.

I tillegg til å lage nettsider, er det mye penger i å lage applikasjoner til iPhone, iPad, android og andre smart-telefoner og nettbrett. Apps har for mange vært en eventyrlig gullgruve.

Hvor mye tid tilbringer du foran datamaskinen i uka? Tenk om du benytter litt av denne «surfetiden» til å utvikle en iphone/ipad app, for deretter å selge denne på Apple sin appstore, det hadde vel vært noe det.

Er du ikke utvikler sier du?

 

ifart_icon

 

 

 

 

 

 

Dette er ingen hindring, har du hørt om en app som heter iFart?

Vel, personen som utviklet denne appen hadde absolutt ingen kunnskap om programmering eller app utvikling i det hele tatt. Det han hadde var en ide om hva han ønsket å lage, og dermed satte han igang basert på denne ideen. Og vet du hva, nå er denne idiotiske appen på top 20 listen til appstore, og han tjener penger hver eneste dag på denne etter min mening totalt unødvendige appen. Og det beste med det hele, er at den er så enkel å lage at hvem som helst kan få det til.

 

Så, hvordan er dette mulig?

Det er flere veier til Rom, noen litt kronglete og andre litt enklere.  Det er i utgangspunktet tre  hovedplattformer for å selge mobil apps, dette er iTunes appstore, Google play og Microsoft store. For oss amatører er nok iTunes appstore og Google play den enkleste veien til mål, og også det som krever minst erfaring fra før av.

hvordan komme igang?

Det enkleste er selvsagt å følge en løype som allerede er gått opp, og selv om dette kanskje har en liten kostnad i oppstarten er det nok sikkert også denne veien som gir størst mulighet for å lykkes.

Dersom du ønsker å sjekke ut denne muligheten, og kan se deg råd til å investere en dollar for en 3 dagers prøveperiode, vil jeg foreslå at du sjekker ut iPhone Dev Secrets. Denne metoden fokuserer ikke bare på enkelheten ved å utvikle appen din, men også på hvordan du faktisk kan selge ideen. Mange, og utviklere spesielt, fokuserer mest på selve utviklingen og glemmer at den skal selges også. En annen ting er ikke minst lovnaden om at du er ute med appen din allerede etter kun 4 uker.

 

Dersom du fortsatt ikke er helt overbevist om at dette bringer deg noe, sjekk gjerne denne videoene på min youtube kanal.

 

 

I denne videoen vil du få et lite innblikk i de mulighetene som finnes på innsiden, og hva som kommer til å gjennomgås i løpet av de 4 ukene kurset er lagt opp. Dette går fra generell info om hvordan komme igang, helt frem til den er lagt ut og hvordan den markedsføres.

 

Selv om jeg absolutt anbefaler å ta en titt på iPhone Dev Secrets, vil jeg også vise deg et par andre, men helt klart mye mer kronglete og tidkrevende vei for å få opp en app.

android app utvikling

Den første metoden er for Android enheter, men det er mange slike enheter der ute også, så dersom du føler for å bruke tid på dette følg med nå. Dersom du etterhvert ser at dette blir for mye arbeid, gå gjerne tilbake til iPhone Dev Secrets for å starte prøveperioden din.

Om du likevel bestemmer deg for å prøve selv uten hjelp, kan vi jo begynne med en liten introduksjonsvideo som viser hvordan dette er lagt opp, og estimert tid for å gjennomføre dette kurset er ca 6 timer i uken i 10 uker. Dersom du finner dette interessant kan du registrere deg og starte kurset her.

Dersom du er mer glad i å lese deg frem til løsningen istedet, er selvsagt dette også fullt mulig. Det første du må gjøre er å sette opp miljøet på maskinen din.

Deretter kan du følge kapitlene steg for steg i menyen til høyre i denne manualen for å utvikle din første app.

 

ios app utvikling

Også for IOS apper til iPhone og iPad kan du få hjelp, og det av Apple selv.

Selskapet har laget en steg-for-steg-guide på 13 sider kalt «Start Developing iOS Apps Today» som tar opp hva man bør tenke på hvis man vil utvikle for deres mobile plattform. I guiden listes blant annet opp hvilke verktøy man trenger og hvor man kan laste ned disse. Det beskrives også hvordan iOS-programmer er laget og hva man bør tenke på når det gjelder design.

Guiden er ikke et programmeringskurs slik det er lagt opp, men kan være et fint sted å starte.

En viktig ting når man tenker på å lage IOS apper, er at for å utvikle apper for iPhone eller iPad må du være registrert utvikler hos Apple. Et utviklerprogram koster fra 99 dollar i året. Du kan lese mer om utviklerprogrammet her.

Men som for den forrige beskrivelsen, dersom du etterhvert ser at dette blir for mye arbeid, gå gjerne tilbake til iPhone Dev Secrets for å starte prøveperioden din.

 

Uansett hvilke vei du velger å gå, håper jeg å se applikasjonen din ute der snart, og lykke til!