Dersom du virkelig ønsker profesjonell hjemmeside i WordPress, sies det ofte at du først må bli skikkelig god i programmering. Selvsagt kan du sette igang å lære deg strukturerbasert html koding eller noe lignende, men jeg mener at du kan komme veldig langt som «amatør» også.

I denne artikkelen vil jeg gi deg noen tips for hvor du kan finne noen bra metoder for å forbedre utseende på, og brukeropplevelsen av siden din uten allverdens kunnskap i koding.

Themes & templates

Det første du må bestemme seg for er hvilke design siden skal ha, og det finnes tusenvis der ute, bare prøv å søke WordPress themes i Google og du får 80 000 000 treff. Du kan selvfølgelig begynne på toppen og sjekke ett for ett, men det er jo ikke det vi har lyst til, vi vil jo sette igang å lage en hjemmeside med en gang.

Derfor anbefaler jeg deg å gå rett til proffene, og det beste utvalget av profesjonelle temaer jeg har sett er hos Themeforest. Hos Themeforest kan du kjøpe HTML-maler og temaer for populære CMS produkter som WordPress , Joomla og Drupal. Dette nettstedet er hjem til et yrende fellesskap av web-designere og utviklere , og er den største markedsplassen i sitt slag. Det koster en liten sum penger, fra $3 og oppover, men det er absolutt vært å vurdere.

Dersom du ønsker å se nærmere på hvordan du velger riktig tema, les gjerne min artikkel om å velge riktig tema for ditt nettsted her.

Bilder & Images

Når teamet er på plass og innholdet begynner å bli bra, er neste steg å legge inn bilder som passer til innholdet. Som nevnt i en tidligere artikkel kan disse bildene ha opphavsrett, og ved å benytte disse kan du faktisk få problemer. I denne artikkelen viste jeg også til noen nettsteder med gratis bilder du kan benytte. Men dersom du ønsker å dra dette videre, og gjøre siden din enda mer proff finnes det muligheter for å finne noe enda bedre. GraphicRiver er et slik sted, og her kan du kjøpe lagdelte Photoshop-filer , vektorer , ikon pakker, Adobe add-ons og design maler for bare noen få dollar. Sidens innhold er laget av grafiske designere og illustratører.

Videoer & bevegelig grafikk

Ønsker du å dra det enda et steg videre kan du jo legge inn innhold som beveger seg, så som videoer og bevegelig grafikk. Dette gjør jo siden din skikkelig stilig, men her mener jeg at man skal være litt forsiktig. Alle elementer på siden som vekker oppmerksomhet og tar fokus vekk fra innholdet kan faktisk gjøre mer skade en nytte. Det er jo innholdet vi ønsker å formidle. Når det er sagt, dersom det faktisk er relatert til innholdet kan man jo vurdere det. Sjekk gjerne mulighetene hos VideoHive. På samme måte som hos GraphicRiver kan du her kjøpe innhold som  opptak og bevegelig grafikk.

3D grafikk

Dersom du først har bestemt deg for å ha grafikk på siden din, hvorfor ikke gjøre den 3 dimensjonal? Slike grafikk elementer kan du selvsagt også kjøpe fra noen, for eksempel 3docean. Eller enda bedre, hvorfor ikke heller gjøre det selv?

Hos Blender kan du laste ned et veldig bra verktøy for dette, og starte på dine egne bilder.

 

Presentasjon av elementer på siden

Sist men ikke minst, når du har bestemt deg for hvilke elementer du vil vise på siden din, om det er bilder, videoer eller grafiske elementer, er måten dette presenteres på det viktigste. Det skal jo ikke bare kastes vilkårlig inn på siden den, men må være profesjonelt presentert. For å få til dette må man benytte kode-elementer. Disse elementene kan skrives innenfor en rekke språk og rammeverk , for eksempel Javascript, PHP, ASP.NET og Java. Siden jeg startet denne artikkelen med å si at du ikke trenger å lære deg strukturbasert html koding eller noe lignende, så må jeg jo komme opp med et alternativ for oss «amatører». Etter å ha lett en stund, har jeg faktisk ikke funnet ett eneste seriøst sted hvor dette kan lastes ned gratis.

Når det er sagt, det koster tid og muligens penger å lære seg koding også, så dermed bør man absolutt vurdere steder der det er mulig å få god (sikker) kode for en rimelig penge. Det stedet jeg anbefaler er CodeCanyon som selger komponenter og scripts innenfor en rekke språk og rammeverk utviklet til oss av de virkelige proffene. Prisen på de forskjellige elementene er priset basert på kompleksiteten , kvalitet og bruk av filen som kjøpes.

Så, til slutt; Hvorfor kaste bort tiden med koding og tilpasninger for ting som allerede er gjort, sjekk heller ut hva som eksisterer. Linkene under er til de forskjellige tilbyderen som er referert i denne artikkelen, og det som selges der er absolutt verdt å undersøke. Det finnes allerede rimelige og effektive temaer og programtillegg der som du kan ha stor nytte av.

Dersom temaene du finner der ikke faller i smak, kan jeg anbefale butikken min. Der har jeg har linker til et knippe temaer som virker meget bra. Besøk butikken her.  

themeforest

Temaer og maler kan du kjøpe fra Themeforest.

graphicriver

Fra GraphicRiver kan du kjøpe lagdelte Photoshop-filer , vektorer , ikon pakker, Adobe add-ons og design maler for en rimelig penge.

videohive

VideoHive kan du kjøpe innhold som  opptak og bevegelig grafikk.

codecanyon

CodeCanyon kan du kjøpe skript og komponenter for en rekke språk og rammeverk , for tiden er det inkludert Javascript, PHP, ASP.NET og Java på den siden.

photodune

PhotoDune kan du kjøpe honorarfrie bilder og images som er utviklet og tilbudt av de beste.

 

old-books-banner